golfclub Beveren - GREENHOUSE -

Ontwerp van een nieuw logistiek golfgebouw gelegen
op het golfterrein te Kallo.
Functioneel gebouw voor het onderhoud van het golfterrein (greenkeepers) en aanverwante functies zoals parkeer- en oplaadplaats elektrische golf carts + opslagruimte trolleys enz.

nieuwbouw vrijstaande hedendaagse woning

hedendaagse vrijstaande woning aan de rand van de polder - project in uitvoering - foto's volgen nog !

kantoren voor de maatschappij Linker Scheldeoever

kantooruitbreiding voor de Maatschappij Linker Scheldeoever (MLSO)

ONTWERP-UITVOERING na een gewonnen architectuurwedstrijd samen met architect Kristof De Lange
Deze uitbreiding werd gerealiseerd achter de reeds gerenoveerde oude pastorij van de gemeente Kallo. De nieuwe vleugel omvat 2 niveau’s : een half verzonken en één half verheven niveau met aansluitende strakke vijver. De nieuwbouw omvat verschillende kantoorruimten en één grote vergaderzaal die in twee afzonderlijk functionerende zalen kan worden opgesplitst.

verbouwing + groot stuk nieuwbouw

Uitbreiding van een bestaande woning waarvan enkel het hoofdvolume behouden blijft. De ruwbouwwerken worden uitbesteed maar de opdrachtgever zal instaan voor een belangrijk deel van de afwerkingsloten. de woning blijft ook bewoond tijdens deze verbouwingswerken.

hedendaagse vrijstaande woning

Het ruime bouwperceel is gelegen in een rustige woonwijk. Echter aan de achterzijde werden een grote appartementsblok opgericht die rechtstreeks op het perceel toekijkt.
De woning werd zodanig ingeplant dat ze een buffer vormt naar de appartementen toe. Aan de achterzijde werd de woning dan ook zo gesloten mogelijk ontworpen en aan de voorzijde open gewerkt. Tevens is de voorzijde de zuidkant.


IN VOORONTWERP

BEN (=Bijna Energie Neutraal) woning (*)

HEDENDAAGSE vrijstaande LAGE ENERGIEWONING voorzien van :
een ononderbroken isolatieschil voor zowel de vloer-, wand- als dakconstructies, ramen voorzien van 3 dubbele beglazing, bijzondere aandacht tijdens de UITVOERING voor de realisatie van een zeer LUCHTDICHTE constructie, VENTILATIESYSTEEM D met WARMTERECUPERATIE, vloerverwarming aangesloten op WARMTEPOMP, productie van elektriciteit via fotovoltaïsche ZONNEPANELEN, RECUPERATIE regenwater voor spoeling wc's + dienstkranen.
Zuid- en Zuidwest georiënteerde ramen voorzien van uitwendige zonnescreens.

BLOWERDOORTEST : gemiddelde waarde V50 : 760 en n50 : 0,76
ENERGIECERTIFICAAT : E38 en energieverbruik van 67,46 kWh per m2 - streefdoel om tegen 2021 de BEN norm (gelijk of minder dan 70 kWh/m2) op te leggen wordt hier al gehaald !

BEN je mee ? Wij wel ! Nu jij nog ! Daar gaan wij voor !

Bovendien is dit een MEEGROEI-WONING door z'n AANPASBAARHEID !
De verdieping kan op een eenvoudige manier omgebouwd worden tot een studio waardoor deze woning kan omgevormd worden tot een kangoeroewoning !

Ingebruikname : eind 2013

(*) om volledig te voldoen aan BEN norm zou E-peil nog 8 punten moeten zakken

hedendaagse vrijstaande woning met praktijkruimte

woning met praktijkruimte in de kelder (natuurlijk licht via een lichtput)
lichtput wordt beklemtoond door verticaal volume tegen de zijgevel waarin zich de trappen bevinden.

ONTWERPFASE

vrijstaande woning met éénvoudige strakke vormgeving

strak en krachtig

donkere gevelsteen met donker voegwerk in zelfde tint als gevelsteen, vlakke gesmoorde dakpannen, aluminiumkleurige inkompartij en verzonken goten bepalen het strakke uiterlijk
de gelijke gevelopeningen bepalen het ritme van de gevels

hedendaagse verbouwing en nieuwbouw van oude boerderij

de inplanting van de bestaande volumes op het erf werd behouden, maar kreeg een hedendaagse look : strakke nieuwbouw van de woning kwam op de plaats van de oude boerderijwoning + de bijgebouwen (oude stallingen) werden omgevormd tot garages, werk- en bergplaatsen

Nieuwbouw vrijstaande woning met LOFT-gevoel

wonen in een boomgaard

strakke hedendaagse woning
industriële monolithvloer, zichtbare breedvloerplaten, geboende roeststalen trap
vloer- en wandverwarming, balansventilatie met grondbuis

hedendaagse vrijstaande woning

vrijstaande woning gesloten aan de straatzijde maar achteraan opengewerkt naar het zuidwesten en het ongeschonden landschap
veel aandacht voor detaillering

dubbelwoonst voor drie generaties

jong echtpaar met drie kinderen koopt samen met de ouders 2 naast elkaar liggende percelen, maar bouwen wel BOVEN elkaar
beide gezinnen beschikken over eigen appartement en eigen privacy
binnen hetzelfde bouwblok. Het betreft hier een woning van het zogenoemde kangeroe-type.